The rise of electric cars in Belgium.

The rise of electric cars in Belgium.
Marketing 10 October, 2024
The rise of electric cars in Belgium.
The advantages for your company
10 October, 2024 by
The rise of electric cars in Belgium.
Marketing


De opmars van elektrische wagens in België.


Wat betekent dit voor bedrijven en laadoplossingen? 

Het aantal volledig elektrische voertuigen (EV's) in België blijft in een razendsnel tempo toenemen. 
In het afgelopen jaar zijn er maar liefst 80 procent meer stekkerauto’s bijgekomen, wat een belangrijke verschuiving betekent in de Belgische autosector. Vooral dieselmotoren maken snel plaats voor elektrische wagens. Deze groei wordt aangedreven door zowel particuliere als zakelijke rijders die duurzaamheid en lagere gebruikskosten als prioriteit beschouwen.

Volgens recente cijfers van Statbel rijden er nu ruim 254.000 volledig elektrische wagens op de Belgische wegen, goed voor 4 procent van het totale wagenpark van meer dan 6 miljoen voertuigen. In absolute aantallen betekent dit een stijging van 115.000 elektrische voertuigen ten opzichte van een jaar geleden. Het is de tweede opeenvolgende keer dat de markt bijna is verdubbeld, wat aantoont dat elektrische mobiliteit geen trend meer is, maar een onomkeerbare transitie. 

Wat betekent deze groei voor bedrijven? 

Voor bedrijven betekent de snelle adoptie van elektrische voertuigen meer dan alleen een groene switch. Het biedt aanzienlijke kansen om in te spelen op een nieuwe realiteit waarin laadinfrastructuur essentieel wordt. Werknemers en klanten verwachten steeds vaker toegang tot laadpunten, en bedrijven die hierin investeren, positioneren zich als vooruitstrevend en duurzaam.

De voordelen voor bedrijven om laadpalen te installeren zijn onder andere:

Aantrekken van nieuwe klanten: Steeds meer consumenten kiezen voor winkels, restaurants en bedrijven waar ze hun auto kunnen opladen tijdens het winkelen of een afspraak.
Opladen van eigen wagenparken: Bedrijven met elektrische bedrijfswagens kunnen intern kosten besparen door eigen laadpalen te installeren. Bovendien zijn er interessante fiscale voordelen verbonden aan investeringen in duurzame mobiliteit.
Verhogen van vastgoedwaarde: Bedrijven met laadvoorzieningen op hun terrein kunnen de waarde van hun eigendom verhogen, omdat het een belangrijke infrastructuur is die steeds meer gevraagd wordt.
Vooruitlopen op wetgeving: In de komende jaren zullen strengere regels voor emissies en bedrijfsvoertuigen een nog snellere overstap naar elektrische mobiliteit afdwingen. Bedrijven die nu investeren, zijn klaar voor de toekomst.

De rol van Project Zero als leverancier voor professionals

Als groothandel in laadpalen speelt Project Zero een essentiële rol in de transitie naar elektrische mobiliteit, met een focus op professionele klanten. We bieden een uitgebreid assortiment laadoplossingen die speciaal geselecteerd zijn voor bedrijven, wagenparkbeheerders en commerciële locaties. Hoewel we zelf geen studies uitvoeren of nieuwe technologieën ontwikkelen, leveren wij uitsluitend producten van betrouwbare en gerenommeerde merken die voldoen aan de hoogste eisen van de markt. We zorgen ervoor dat onze klanten toegang hebben tot kwalitatieve en toekomstbestendige laadoplossingen die passen bij hun professionele behoeften.





Of het nu gaat om het faciliteren van laadoplossingen voor personeel of het aanbieden van laadmogelijkheden aan bezoekers en klanten, Project Zero beschikt over de ervaring en de producten om bedrijven te ondersteunen bij hun overstap naar elektrisch rijden. Van grootschalige laadnetwerken voor bedrijfsparken tot professionele laadstations voor wagenparken, we bieden betrouwbare en efficiënte oplossingen.

check ons aanbod

Waarom kiezen professionele klanten voor Project Zero? 

Kwaliteit en betrouwbaarheid: Project Zero levert enkel merken van topkwaliteit, die staan voor snelle en veilige laadoplossingen die specifiek geschikt zijn voor professioneel gebruik.

Op maat gemaakte oplossingen: Hoewel wij zelf geen technische studies of ontwikkelingswerk doen, begrijpen wij de unieke behoeften van elke klant. Onze focus ligt op het leveren van kant-en-klare laadoplossingen die perfect aansluiten bij de bedrijfsvoering en infrastructuur van onze klanten.

Duurzame en toekomstgerichte producten: Onze laadpalen zijn geselecteerd met het oog op lange termijn gebruik en schaalbaarheid. Ze zijn geschikt om aan de groeiende vraag naar laadcapaciteit te voldoen, zodat bedrijven mee kunnen groeien met de toenemende elektrificatie van hun wagenparken.

Ondersteuning en service: Wij begeleiden onze klanten in elke stap van het traject – van de keuze van de juiste laadoplossing tot de installatie. Ons team biedt ondersteuning en zorgt ervoor dat de laadoplossingen probleemloos functioneren, zonder dat bedrijven zich zorgen hoeven te maken over technisch beheer of onderhoud.

De voordelen voor jouw bedrijf

De snelle toename van elektrische voertuigen vraagt om een snelle en gerichte reactie van bedrijven. Door te investeren in laadoplossingen kunnen bedrijven hun werknemers en klanten voorzien van de laadmogelijkheden die ze verwachten. Dit biedt niet alleen gemak, maar verhoogt ook de aantrekkingskracht van jouw bedrijfslocatie.


Hoewel Project Zero geen technische studies of productontwikkeling doet, richten we ons volledig op het aanbieden van de beste producten op de markt en het ondersteunen van onze professionele klanten in hun transitie naar duurzame mobiliteit. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor laadoplossingen op maat die naadloos aansluiten op de behoeften van jouw organisatie.

Kies voor Project Zero en zet de stap naar een elektrisch wagenpark!

 check ons aanbod