Wat zijn de voordelen van een 'Shingled' zonnepaneel?

Wat zijn de voordelen van een 'Shingled' zonnepaneel?
Marketing 21 November, 2023
Wat zijn de voordelen van een 'Shingled' zonnepaneel?
Even dieper ingaan op de techniek van Shingled zonnepanelen.
21 November, 2023 by
Wat zijn de voordelen van een 'Shingled' zonnepaneel?
Marketing

Wat zijn de eigenschappen en voordelen van een 'Shingled' zonnepaneel?

Even dieper ingaan op de techniek 
van Shingled zonnepanelen.

Denk zoals leien op een dak. De Cel wordt in 5 of meer stukken gesneden. 
Cellen overlappen elkaar en zo heb je geen busbars meer nodig 
voor geleiding tussen de cellen. 
Voordeel ? Meer power/m2. 
Parallelle substrings voor betere stroomoogst. 
Minder last van schaduwverlies per cell.
Geen busbars is mechanisch sterker.
En een mooiere zwarte egale look!

SONNEX 415W SHINGLED 


Shingled-zonnepanelen
ook wel bekend als "shingle cell" of "shingle technology" zonnepanelen, 
zijn een innovatieve technologie die is ontworpen om de efficiëntie 
en betrouwbaarheid van zonnepanelen te verbeteren. 
Deze technologie verschilt van traditionele zonnepanelen in de manier waarop de zonnecellen zijn gerangschikt en verbonden.

Deze technologie heeft de afgelopen jaren aan 
populariteit gewonnen en wordt vaak gebruikt in 
zonne-energieprojecten om de prestaties 
van zonnepanelen te optimaliseren.

 


Individuele zonnecellen met overlappende Shingles: Bij traditionele zonnepanelen zijn de zonnecellen rechthoekige of vierkante cellen die strak tegen elkaar zijn geplaatst. Shingled zonnepanelen daarentegen hebben zonnecellen met een shingle-achtige, overlappende rangschikking. Dit betekent dat de zonnecellen als dakshingles op een huis zijn geplaatst, waarbij de ene cel de andere deels bedekt.

Verhoogde efficiëntie: De shingled-technologie verhoogt de efficiëntie van zonnepanelen op twee manieren. Ten eerste maximaliseert het de beschikbare ruimte op het zonnepaneel doordat er geen tussenruimte tussen cellen is. Dit vergroot het actieve oppervlak van de zonnepanelen. Ten tweede vermindert de overlapping van cellen de elektrische weerstand en verhoogt zo de stroomopbrengst.

Verbeterde betrouwbaarheid: Doordat de individuele zonnecellen overlappen, zijn ze beter beschermd tegen omgevingsinvloeden zoals vocht, stof en mechanische belasting. Dit kan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de zonnepanelen verbeteren.


Minder elektrisch verlies: Shingled zonnepanelen hebben minder elektrisch verlies omdat de verbindingsdraden tussen cellen korter zijn en de weerstand lager is. Dit resulteert in minder energieverlies en verbetert de prestaties van het zonnepaneel, vooral bij hoge temperaturen.

Lage PID-gevoeligheid: Potential-Induced Degradation (PID) is een fenomeen dat de prestaties van zonnepanelen negatief kan beïnvloeden. Shingled zonnepanelen vertonen vaak een lagere PID-gevoeligheid, wat betekent dat ze minder snel degraderen onder invloed van elektrische spanning.

Gemakkelijke Installatie: Shingled zonnepanelen kunnen gemakkelijker worden geïnstalleerd vanwege hun flexibiliteit en de mogelijkheid om ze aan te passen aan verschillende dakvormen en maten.