Efficiënt energiebeheer bij SQUADT.

Efficiënt energiebeheer bij SQUADT.
PROJECT ZERO, Web Administrator 11 September, 2023
Efficiënt energiebeheer bij SQUADT.
11 September, 2023 by
Efficiënt energiebeheer bij SQUADT.
PROJECT ZERO, Web Administrator

Optimaal benutten van
eigen energie!


Zelfopgewekte energie optimaal benutten

Het energiesysteem van Smappee biedt de bedrijvenzone de mogelijkheid om hun eigen energieopwekking te combineren met de import van energie uit het net. 
Met behulp van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, kunnen ze hun eigen duurzame energie produceren. 
Het Smappee-systeem maakt het mogelijk om deze zelfopgewekte energie 
optimaal te benutten en indien nodig aan te vullen met netimport.

Door real-time gegevens over hun energieverbruik en productie te analyseren, 
kunnen ze de energiestromen nauwkeurig beheren en de energie 
zo goedkoop mogelijk importeren van het net wanneer hun eigen opwekking ontoereikend is. Dit stelt hen in staat om kosten te besparen en hun afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen.

Efficiënt energiebeheer!

Vroeger stond de bedrijvenzone bekend om zijn traditionele HQI-verlichting, die veel energie verbruikte. Bovendien draaiden de airconditioning- en verwarmingssystemen constant in de behandelkamers, wat het energieverbruik verder verhoogde. Om deze inefficiënties aan te pakken en het energieverbruik te verlagen, moest er een oplossing komen.

De bedrijvenzone koos voor het energiesysteem van Smappee, dat een geïntegreerde aanpak biedt om het energieverbruik te optimaliseren. 
Met behulp van geavanceerde sensoren en slimme meettechnologieën kan Smappee het energieverbruik in real-time monitoren en analyseren. Dit stelt de bedrijvenzone in staat om inzicht te krijgen in hun energiepatronen en inefficiënties te identificeren.


Door de gegevens van Smappee te gebruiken, konden ze vervolgens gerichte maatregelen nemen om het energieverbruik te verminderen. Ze hebben bijvoorbeeld verouderde HQI-verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting, waardoor ze aanzienlijke besparingen op hun energiekosten hebben gerealiseerd. Bovendien hebben ze het gebruik van airconditioning en verwarming geoptimaliseerd door middel van slimme thermostaten en tijdschema's, waardoor ze onnodig energieverbruik konden vermijden.

Duurzaam laden van elektrische voertuigen:

Naast het verminderen van hun eigen energieverbruik wilden ze ook hun klanten en andere personen in de bedrijvenzone voorzien van gemakkelijke oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen. Met de opkomst van elektrische mobiliteit groeide de vraag naar laadinfrastructuur snel.

Om aan deze vraag te voldoen, integreerde de bedrijvenzone laadstations voor elektrische voertuigen in hun infrastructuur. Door gebruik te maken van het energiesysteem van Smappee konden ze ervoor zorgen dat het opladen van de voertuigen geen extra belasting vormde voor hun energienet. Smappee stelt hen in staat om het energieverbruik van de laadstations te monitoren en te optimaliseren, zodat ze de beschikbare energie efficiënt kunnen verdelen.

Conclusie van dit project.

De bedrijvenzone heeft met behulp van het energiesysteem van Smappee 
een significante stap gezet in de richting van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Door het optimaliseren van hun energieverbruik en het aanbieden van oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen, 
tonen ze hun toewijding aan een groenere toekomst. 

Het Smappee-systeem stelt hen in staat om hun energieverbruik te monitoren, inefficiënties aan te pakken en een optimale balans te vinden tussen eigen opwekking en netimport. Dit is een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijvenzones die streven naar duurzaamheid en een vermindering van hun ecologische impact
Met slimme technologieën en een proactieve benadering 
kunnen we een meer duurzame wereld creëren.