Elektrisch rijden wordt de norm maar energieprijzen stijgen.

Elektrisch rijden wordt de norm maar energieprijzen stijgen.
Marketing 17 November, 2021
Elektrisch rijden wordt de norm maar energieprijzen stijgen.
Hoe gaan we daarmee om?
17 November, 2021 by
Elektrisch rijden wordt de norm maar energieprijzen stijgen.
Marketing

Willen we samen de CO²-emissie verlagen, dan kunnen we er niet omheen dat elektrisch rijden de norm wordt. Maar: de afgelopen maanden zijn de energieprijzen fors gestegen. Dit kan beduidende gevolgen hebben voor de energiefactuur en in het bijzonder voor zij die in het bezit zijn van een elektrische wagen. Is het alsnog mogelijk goedkoop op te laden in tijden van stijgende energietarieven?

Groen EV Laden
Het is niet onvoorstelbaar dat de gebruikelijke elektriciteitstarieven niet meer zullen terugkeren naar het oude. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar een lange termijn oplossing. Zo kan een aanzienlijk deel van de kosten bijvoorbeeld weggenomen worden door de installatie van zonnepanelen. Bovendien niet onbelangrijk om hierbij te vermelden is dat een aantal fabrikanten van laadpalen producten hebben ontwikkeld die rechtstreeks geconnecteerd zijn met de zonnepanelen. Beter nog: deze slimme laadpalen verbruiken groene energie slim én op het juiste moment. De ‘aankoop’ van stroom om je elektrische voertuigen te laden is hierdoor niet langer noodzakelijk, wat uiteraard voor minder (hoge) kosten zorgt.


Voorbeelden van zo’n slimme laadpalen zijn onder andere Smappee en Wallbox. Deze gebruiken de groene energie die door windturbines of zonnepanelen wordt opgewekt om je elektrische wagen op de meest duurzame en doeltreffende manier op te laden. Detecteert het systeem met andere woorden een overschot aan groene energie, dan voorziet het je auto van de nodige stroom. Dat wil dan ook zeggen dat elke laadbeurt 100% hernieuwbaar is.

Wallbox Eco Smart

Wil je meer weten over deze slimme, groene oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij maken je met plezier wegwijs in de wereld van hernieuwbare energie.